Record sportstapelen ook in Blankenberge

Redactie KW

Sportstapelen, had u er al van gehoord? Wij alvast niet. Daarom trokken we vandaag naar d’ Oefenschool in Blankenberge. Daar namen, verspreid over de hele dag, zo’n 170 leerlingen deel aan de wereldrecordpoging sportstapelen. Bedoeling is met 12 bekers zo snel mogelijk verschillende torencombinaties te maken. D’ Oefenschool is de enige in België die vandaag aan de wereldrecordpoging deelneemt.

Sportstapelen komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar is het al jaren een populaire discipline. In België komt het fenomeen nog maar sinds een jaar boven water. Het is stagair, Sven Rollier, die de oefenschool vandaag doet kennismaken met de stapelgekke sport. “Bedoeling is dus dat we met de school zoveel mogelijk leerlingen aanzetten tot sportstapelen. Gewoon het plezier eraan van het leren ontdekken en het sportief bezig zijn. Eén iemand stapelt en één iemand loopt.”

Als alle sportstapelaars wereldwijd vandaag met meer dan 316.736 zijn, dan gaat het oude record er aan. Lukt de poging, dan wordt het nieuwe record opgenomen in het Guiness book of World Records. In Vlaanderen hebben al zo ‘n vijf scholen een 12-delige bekerset in de klas.

(MF/JV)

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier