Record aantal S 2000 wagens aan de start van Geko Ypres Rally

Redactie KW

Dit weekend zijn de inschrijvingen voor de Geko Ypres Rally afgesloten en net als in de voorbije jaren schotelt de rally de fans een deelnemersveld van uitzonderlijke kwaliteit voor. 2011 wordt een echte Grand Cru met maar liefst 31 S2000 wagens aan de start, een absoluut record. Met alle toppers uit de Intercontinental Rally Challenge, het Europees Kampioenschap en het Belgian Rally Championship aan de start, belooft de Geko Ypres Rally vuurwerk.

Op 24 en 25 juni staat de Geko Ypres Rally op het programma, de vijfde manche van het IRC. Alle constructeurs zijn aanwezig met topwagens en toppiloten, terwijl ook onze landgenoten zich klaar maken voor het hoogtepunt van het Belgisch rallyseizoen. Regerend IRC-kampioen Skoda brengt maar liefst twaalf wagens aan de start, en levert meteen twee van de topfavorieten: Freddy Loix, recordhouder in Ieper met zes overwinningen en Jan Kopecky, die de jongste twee jaar telkens tweede werd en nu gebrand is op zijn eerste overwinning in Ieper.

Maar ook de andere constructeurs laten zich niet onbetuigd. Ook Peugeot, Ford, Proton en Mitsubishi zijn gebrand op een sterke prestatie in Ieper.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier