Reconstructie van moord op jongen van 12

Redactie KW

In Kortrijk vond dinsdagmiddag de reconstructie plaats van het familiedrama dat zich vorige week heeft afgespeeld in de Weverstraat. Een moeder bracht toen met een mes haar zoon van 12 om het leven. De reconstructie duurde anderhalf uur, waarna de moeder opnieuw werd weggebracht.

De reconstructie van de moord op een jongetje van 12 vindt plaats tussen 1 en 3 uur vanmiddag in de gezinswoning in de Weverstraat. De straat is niet afgesloten, maar het parket en de politie zijn wel aanwezig met anonieme wagens om alles zo onopvallend mogelijk te houden. De rolluiken van de slaapkamer waar het drama zich afspeelde zijn naar beneden.

Gewond

Na de reconstructie wordt de moeder naar buiten geleid in een anonieme wagen. Haar linkerarm zit in een verband, want ook zij raakte gewond door het mes dat ze gebruikte om haar zoon te doden.

Begraven

Het gerecht wil met de reconstructie vooral te weten komen waarom de moeder zo tekeer is gegaan, want het motief voor de moord is nog altijd onbekend. Er zijn deskundigen aangesteld, maar het onderzoek loopt nog. De twaalfjarige zoon is intussen in intieme kring begraven.

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier