Reconstructie tramongeval Oostduinkerke: chauffeur niet verblind door de zon

Redactie KW

Bij het tramongeval vorige week in Oostduinkerke, waarbij een twintigtal mensen gewond raakte, was de chauffeur niet verblind door de zon. Er is ook niets anders dat zijn zicht belemmerd kan hebben. Dat blijkt uit de reconstructie, die vanmiddag is gehouden. De kustbaan was daarvoor een tijdlang afgesloten.

Bij het ongeval vorige week reed een tram op een werfwagen. Een deel van de werfwagen boorde zich door de tram. Twintig mensen, vooral kinderen, raakten gewond. De chauffeur vecht nog altijd voor zijn leven.

Voor de reconstructie liet De Lijn een identieke werfwagen uit Antwerpen overkomen. Uit de wedersamenstelling blijkt dus dat de trambestuurder niet verblind is geraakt door de zon. Er was ook niemand die op dat ogenblik met hem aan het praten. De tram voerde vanmiddag ook een noodstop uit, en uit die reconstructie blijkt dat de trambestuurder vorige donderdag zelf geen noodstop uitvoerde, maar recht op de werfwagen reed.

Met de reconstructie wilden de onderzoekers enkele theorieën uitsluiten. De chauffeur kon voorlopig nog niet verhoord worden.

(JV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier