Reconstructie moord Langestraat in Brugge

Redactie KW

(UPDATE) In Brugge vond de reconstructie van de moord in de Langestraat plaats. Omwonenden en handelaars reageerden boos omdat ze vooraf niet op de hoogte waren van de hinder die de reconstructie met zich meebracht.

Een man uit Oedelem stak enkele weken geleden zijn vrouw neer na een bijeenkomst in het vredegerecht. Daar hadden ze gediscussieerd over de scheiding en een regeling voor de vier kinderen van het paar. De vrouw stond te wachten op de bus om terug te keren naar Blankenberge waar ze tijdelijk verbleef. Toen ze op straat niet wou luisteren naar de man, stak hij haar meerdere keren. Ze overleed ter plaatse.

Omwonenden boos

Woensdagmiddag werd de reconstructie gehouden, vanaf 14 uur. De straat werd volledig afgesloten met zwarte schermen aan beide zijden en het verkeer werd omgeleid. Een scooter en bus van De Lijn werden ter plaatse gebracht om de situatie zo goed mogelijk te reconstrueren. Bewoners konden evenwel niet naar hun woning of toeristen naar het Bauhaus waar ze verbleven. Omwonenden en handelaars reageerden dan ook boos dat ze niet vooraf verwittigd werden.

(KB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier