Reconstructie kasteelmoord afgerond

In de zaak van de kasteelmoord is maandag een uitgebreide reconstructie van de feiten gehouden. © BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord is maandag een uitgebreide reconstructie van de feiten gehouden. Even na 17 uur werd het laatste deel van de wedersamenstelling afgerond in het Blekkerbos in Maria-Aalter. Op die plaats werd het lichaam van Stijn Saelens begraven.

Op 31 januari 2012 werd Stijn Saelens in zijn kasteel in Wingene doodgeschoten. Na een jaar onderzoek kon de ondertussen overleden Eindhovenaar Antonius van Bommel ontmaskerd worden als schutter. Pas in het voorjaar van 2015 kwam aan het licht dat zijn neef Franciscus L. hem naar Wingene had gevoerd. Naar eigen zeggen wist de Tilburger niet wat de bedoeling van zijn oom was. Franciscus L. is als enige verdachte zelf aanwezig op de reconstructie en speelde dus een cruciale rol.

In Maria-Aalter werd het lichaam van het slachtoffer op 17 februari 2012 aangetroffen. De vindplaats lag vlak bij een chalet van Pierre Serry, die verdacht wordt van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord. Aan de chalet werd maandagmiddag al een eerste reconstructie gehouden. Later op de dag keerden alle betrokkenen nog eens terug naar het Blekkerbos voor het laatste deel van de reconstructie.

Het is nog niet duidelijk of de reconstructie nieuwe elementen aan het licht heeft gebracht. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge had op voorhand aangekondigd dat het niet zou communiceren over het verloop van de wedersamenstelling.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier