Reconstructie dodelijke vechtpartij in Boezinge

Redactie KW

In de Ieperse deelgemeente Boezinge is in een appartement op de hoek van de Brugstraat en de Diksmuidseweg vrijdag de wedersamenstelling gebeurd van de vechtpartij met dodelijke afloop die er op 28 december 2010 plaatsvond. De 33 jarige Manolito Santy kwam daarbij om het leven.

De Brugstraat in Boezinge werd voor de wedersamenstelling van 12.30 uur tot 20 uur afgesloten door de politie en er werden schermen geplaatst. De politie werd bewuste dinsdagmorgen van de 28ste december iets na vijf uur opgeroepen naar het appartement in de Brugstraat in de Ieperse deelgemeente Boezinge. Daar troffen de inspecteurs de 33-jarige man aan. De man bleek zwaar toegetakeld en verkeerde in kritieke toestand. Hij overleed later die dag.

Verhanging

Een wetsdokter kwam tot de bevinding dat de verwondingen het gevolg waren van een vechtpartij. Later raakte bekend dat de officiële doodsoorzaak verhanging was. De vechtpartij zou hebben plaatsgevonden in het neven appartement van een vriend, daarna is het slachtoffer om het leven gekomen door verhanging in zijn eigen appartement. Het was evenwel niet duidelijk of het daarbij om zelfmoord ging of dat derden iets met die doodsoorzaak te maken hebben.

Twee mannen werden in deze zaak kort na de feiten aangehouden. Eén van hen is D.D. (36, geboren in Poperinge) en woont in Wervik. De tweede, K.B. (28, geboren in Veurne) woont in hetzelfde gebouw als het slachtoffer. Ze werden beschuldigd voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

(FB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier