Rechtzaak sterrenmeisje uitgesteld (Update)

Redactie KW

Voor de rechtbank in Kortrijk is het kortgeding behandeld van het 18-jarige sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck. De zaak is uitgesteld en er wordt een uitspraak verwacht op 2 juli. Samen met haar advocaat spant ze het kortgeding in tegen de man die 56 sterren op haar gezicht heeft getatoeëerd. Over de grond van het geding wil haar advocaat Jan Leysen niet veel kwijt.

Sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck wil dat een dermatoloog, eventueel bijgestaan door een tatoeëerder, onderzoekt of de 56 sterren op haar gezicht volgens de regels van de kunst zijn geplaatst. Ze stapte daarvoor donderdag samen met haar raadsman Jan Leysen naar de kortgedingrechter in Kortrijk. Tatoeëerder Rouslan Toumaniantz en zijn raadsman Marijn Van Nooten kantten zich tegen de aanstelling van de deskundige.

Kimberley Vlaeminck stapte op 14 juni samen met haar vader Tattoo Box in Kortrijk binnen om drie puntjes naast haar oog te laten tatoeëren. Het werden uiteindelijk 56 sterren. Aanvankelijk beweerde het 18-jarige meisje dat ze tijdens de tatoeëersessie in slaap viel, maar verklaarde later dat ze flauw viel omdat de tatoeëerder tot twee centimeter diep in haar huid prikte.

In een derde verklaring gaf ze toe dat ze wel degelijk haar toestemming gaf. “Ze heeft drie sterren gevraagd en er 56 gekregen”, pleitte Jan Leysen. Gewild of niet gewild: daar liet hij zich niet over uit.

Aanstelling expert

Aan de Kortrijkse kortgedingrechter vroeg Kimberley Vlaeminck, die op de zitting aanwezig was, de aanstelling van een expert. “Die moet onderzoeken of de tatoeages goed of slecht zijn uitgevoerd”, aldus Jan Leysen. “Blijkt dat alles goed is gebeurd, dan buigen we nederig het hoofd. Maar volgens een dermatoloog zijn de tatoeages gezwollen en zijn er uitlopers. Vooraleer Kimberley de tatoeages laat weghalen, willen we tegensprekelijke vaststellingen.”

Als zou blijken dat de tatoeages slecht zijn uitgevoerd, zou dit wellicht hun vraag tot schadevergoeding aan de tatoeëerder meer kracht bijzetten. Kimberley en haar advocaat stapten naar de kortgedingrechter omdat ze zo snel mogelijk de tatoeages kwijt wil en het gerechtelijk verlof er aankomt.

Rouslan Toumaniantz en advocaat Marijn Van Nooten verzetten zich tegen de aanstelling van een deskundige. “Vooraleer een rechter een deskundige kan aanstellen, moet er een begin van bewijs zijn dat er iets fout is gebeurd”, klinkt het. “Dat is hier niet het geval. Het voorgelegde attest van de dermatoloog levert geen begin van bewijs.”

Volgens de verdediging mag een gerechtsdeskundige ook niet worden gebruikt om bewijzen te verzamelen. “De aanstelling van een deskundige zou een fout signaal zijn want zou betekenen dat er al een begin van bewijs van fout is.

“Niet 2 centimer diep getatoeëerd”

“Het zou trouwens ook niet opgaan ons te laten opdraaien voor de kosten van het weghalen van alle sterren als zou blijken dat enkele sterren toch niet goed zouden geplaatst zijn”, gaat de advocaat verder. “De tatoeages zijn bovendien niet twee centimeter diep getatoeëerd. De dermatoloog zegt gewoon dat er sterretjes van 2 cm grootte zijn aangebracht. Het meisje heeft zelf de sterren gewild. Vooraf is voldoende tijd besteed aan de voorbereidingen. Op carbonpapier zijn alle sterren getekend en dan voor het gezicht geplaatst in de spiegel. Achteraf zijn foto’s genomen waarop Kimberley met een gelukzalige glimlach staat geportretteerd. Ze was tevreden. Pas nadat haar vader de tatoeages te zien kreeg, veranderde de stemming.”

De rechter velt op 2 juli een beschikking. Tatoeëerder Rouslan Toumaniantz kreeg nog altijd niet de gevraagde publieke excuses. Een klacht wegens laster en eerroof is volgens zijn advocaat dan ook niet uitgesloten. De klacht wegens bedreigingen tegen de oom van Kimberley is wel al ingediend. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier