Rechtstreeks per trein van Brugge naar Luchthaven Zaventem.

Redactie KW

Eindelijk komt er een rechtstreekse treinverbinding tussen Brugge en de Nationale luchthaven van Zaventem,” zegt ere-schepen en gewezen schepen voor toerisme Jean-Marie Bogaert.

‘Jarenlang hebben we hier bij de NMBS op aangedrongen. Nu is het eindelijk zover. Vanaf 16 december 2013 zullen we eindelijk zonder overstap vanuit Brugge naar de luchthaven kunnen sporen’, Al is wat nu gerealiseerd wordt nog het absolute minimum. Er komt immers voorlopig slechts één verbinding ‘s morgens en één verbinding in de andere richting ‘s avonds.

SCHEMA

Brugge 6.29

Brussel Nationale Luchthaven 8.04

Brussel Nationale Luchthaven 16.06

Brugge 17;37

‘Hoewel ons stellig beloofd was dat om het uur een dergelijke verbinding zou tot stand komen per december 2013 zou dit nu met één jaar uitgesteld zijn en beperkt de realisatie zich dus tot één keer per dag heen en één keer per dag terug. Dit is hoe dan ook een begin’, gaat ere-schepen Bogaert verder. ‘Als onze informatie juist is zou de volgende stap gezet worden per december 2014. Men heeft immers bij het vertrek van Magnette als bevoegd minister eerder dit jaar de voorkeur gegeven aan een herstructurering bij de NMBS en de grondiger wijziging van het uurrooster met een jaar uitgesteld. Bij de NMBS vond men de beide grondige ingrepen gelijktijdig doorvoeren te veel risico inhouden Ik roep de huidige politiek verantwoordelijken dan ook op de vinger aan de pols te houden zodat eindelijk een volwaardige rechtstreekse treinverbinding tussen de nationale luchthaven en Brugge een feit wordt’, besluit Bogaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier