Rechter staat overname verlichtingsproducenten Dark en Wever & Ducré toe

Redactie KW

Twee delen van de verlichtingsholding 2B Delighted in Roeselare zullen worden overgenomen. De rechtbank van koophandel in Kortrijk gaf woensdag groen licht om Dark en Wever & Ducré te verkopen. Voor beide overnames wordt in totaal circa 2,84 miljoen euro betaald.

2B Delighted kreeg enkele maanden geleden bescherming tegen de schuldeisers. Toen bleek dat hoofdaandeelhouder KBC Private Equity geen extra centen meer wilde investeren, kregen twee gerechtelijk mandatarissen de opdracht om op zoek te gaan naar de beste overnameopties.

Dark komt nu weer in de handen van stichter Marnick Smessaert en verhuist opnieuw naar Maldegem. Er kunnen 11 personeelsleden, vooral bedienden, aan de slag blijven.

Wever & Ducré gaat naar Muskovit, een onderdeel van de Oostenrijkse lichtproducent Xal. Het bedrijf neemt de intellectuele rechten en zeven personeelsleden van Wever & Ducré over, maar deed nog geen bod op stock en machinepark. Mogelijk volgt er nog overleg tussen Xal en verlichtingsbedrijf Orbit uit Puurs dat vooral op de profielafdeling van Wever & Ducré belust was, maar niet in het vonnis van de rechtbank van koophandel was opgenomen.

Voor het derde deel van 2B Delighted, Limis, liep voorlopig nog geen bod binnen. Wellicht evolueert dat deel, net als de andere activa in de huidige vennootschappen en de zowat 70 overblijvende personeelsleden, naar een faillissement.

(Belga/A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier