Rechter overweegt dode hond te laten opgraven

© Flickr by ThievingJoker
Redactie KW

Op 10 mei 2009 kwam Jean-Pierre De Leersnijder (60) uit Westrozebeke met zijn bromfiets in de Peerdebeekstraat in Poelkapelle ten val en liep daarbij ernstige verwondingen op. De oorzaak van het ongeval, dat gebeurde net voor de hoeve van Walter C., was een hond die op straat liep. De rechter overweegt nu dat dode dier te laten opgraven.

Walter was een jaar arbeidsongeschikt. De zaak kwam voor de politierechter en die oordeelde dat de hond eigendom was van de landbouwer. Walter C. kreeg daarvoor een boete van 275 euro opgelegd. De boer heeft echter geen verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en zou daarom moeten opdraaien voor alle kosten. De Leersnijder vraagt intussen 35.000 euro. Walter C. tekende beroep aan tegen het eerste vonnis, en de rechter in beroep sluit niet uit dat hij alsnog de hond die het ongeval veroorzaakte zal laten opgraven.

De juiste hond?

Het slachtoffer is een militair en hij beweert dat het dier dat hem hinderde zo’n 65 cm hoog was en gebroken oren had, terwijl de boer beweert dat zijn Duitse herdershond slechts 35 tot 40 cm groot was en spitse oren had. Het dier stierf kort na het ongeval. Volgens de landbouwer liep er ten tijde van het ongeluk een loslopende hond in de buurt, maar daar hecht de openbare aanklager weinig geloof aan. Het dode dier opgraven zou wellicht veel duidelijk maken, maar of dat zal gebeuren is nog altijd niet zeker. Op 6 oktober zal de rechter daarover uitsluitsel geven.

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier