Rechter in Veurne wijst vordering Haarwerken Smedts in kortgeding af

Redactie KW

De rechter in kortgeding in Veurne heeft woensdag de vordering van Haarwerken Smedts tegen een 33-jarige man uit Houthulst afgewezen wegens gebrek aan hoogdringendheid.

De advocaat van Haarwerken Smedts eiste in kortgeding een dwangsom van 10.000 euro per inbreuk omdat lasterlijke advertenties die op zoekertjessites verschenen nog altijd via het cachegeheugen van Google waren te bekijken. De verschillende advertenties op zoekertjessites waren toen al op vraag verwijderd.

“Wenst u eens goed opgelicht te worden door Jules Smedts, dan is dit uw kans. Gemaakt in de lageloonlanden om een zo groot mogelijke corrupte winst te maken en vervaardigd uit stinkende paardenharen die er meteen uitvallen”, klonk het in de advertenties die met foto’s gepaard gingen van de bestelbonnen en de pruik zelf, waarvan de advocaat van Haarwerken Smedts meent dat het om de pruik en de woorden van de man uit Houthulst gaat.

De advocaat van de man uit Houthulst betwistte het auteurschap van de advertenties. Hij benadrukte ook dat de advertenties op de
zoekertjessite niet meer waren te bekijken. Er kan nog beroep aangetekend worden tegen de beslissing van de rechter in kortgeding. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier