Rechtbank Veurne zendt kamikazepiloot voor 13 maanden naar de cel

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 maanden. De man kroop toch achter het stuur ondanks een rijverbod. Toen hij de politie in de gaten kreeg, probeerde hij op een spectaculaire manier te vluchten.

Tijdens zijn poging om de politie af te schudden lapte de kamikazepiloot alle verkeersregels aan zijn laars. Hij reed onder andere door het rode stoplicht, links van de weg en over de volle witte lijn. In het centrum van Diksmuide slalomde hij tevens tussen een aantal voetgangers door. Hij probeerde ook de politie de pas af te snijden en dan plots te remmen. Toen de politie hem uiteindelijk kon klemrijden, ramde de brokkenpiloot nog een combi.

De procureur vergeleek zijn vlucht met achtervolgingen uit Amerikaanse films en videogames. Hij haalde ook het zware strafverleden van de man aan. De kamikazepiloot ontkende dat hij zijn achtervolgers de pas had afgesneden en op de combi was ingereden. Hij gaf wel toe dat hij niet had mogen vluchten. Voor al die feiten moet hij nu 13 maanden naar de gevangenis. Daarnaast moet hij ook verschillende boetes betalen. Samen lopen die op tot bijna 4500 euro. Hij kreeg ook een bijkomend rijverbod van 13 maanden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier