Rechtbank veroordeelt kleuterjuf uit Lendelede op eerste schooldag

Redactie KW

De Kortrijkse correctionele rechtbank veroordeelde een kleuterjuf uit Lendelede uitgerekend op de eerste schooldag tot een boete van 250 euro en een euro schadeloosstelling aan de Orde van de Advocaten. De vrouw gaf zich onterecht uit voor advocate.

De straf beantwoordt aan de eis van de openbare aanklager. Hij vorderde een geldboete van 250 euro. Haar raadsman vroeg de vrijspraak, omdat zijn cliënte enkel advies gaf. Dat is volgens hem niet strafbaar.

Gedupeerd koppel

Een gedupeerd koppel, dat ook effectief geholpen werd door beklaagde, stelde zich burgerlijke partij. Het koppel ontvangt een schadeloosvergoeding van 820 euro.

De kleuterjuf stelde zich voor als advocate en liet zich voor haar diensten met etentjes betalen. Volgens het openbaar ministerie deed de kleuterjuf het aanvankelijk niet slecht. In een aantal dossiers trok ze aan het langste eind.

Ontslagen

Pas toen de vrouw een zaak in handen kreeg, die uiteindelijk in de rechtbank zou worden uitgevochten, voelde ze nattigheid. Ze schakelde een echte advocaat in en viel door de mand.

De kleuterjuf is ondertussen ontslagen.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier