Rechtbank van Koophandel spreekt faillissement uit voor TransEuropa Ferries Oostende

Redactie KW

Bij TransEuropa Ferries in Oostende zijn de kantoren afgesloten en heeft het personeel gisteravond nog te horen gekregen dat het bedrijf failliet is.

Gisteravond moesten de 15 havenarbeiders al hun sleutel afgeven. De 15 gewone arbeiders, die de ferryschepen helpen laden en lossen, zijn vanaf werkloos, net als de 20 bedienden die voor TEF Oostende werkten. De vakbonden hadden vanmorgen nog gehoopt op een gesprek met de bedrijfsleiding, maar de zaakvoerder in Oostende kreeg ook zijn ontslag en een gesprek kwam er niet. Er zijn twee curatoren aangesteld, die het faillissement moeten afhandelen. Intussen is het havenbestuur van Oostende wel al in gesprek met geïnteresseerde buitenlandse rederijen, die de lijn Oostende-Ramsgate willen overnemen. Al zal dat niet voor meteen zijn.

Ramsgate

Ook in Ramsgate was Transeuropa de enige maatschappij die passagiers vervoerde naar het vasteland. En dat is dus ook afgelopen. In het Britse Kent zouden er 24 jobs op de helling staan. De eigenaar van de haven daar is het District Thanet. Zij zullen er alles aan doen om de route naar Oostende opnieuw op te starten.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier