Rechtbank Kortrijk: zware straffen voor agressieve homejackers

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Kortrijk heeft drie agressieve homejackers veroordeeld tot celstraffen van zes en zeven jaar. Het openbaar ministerie had celstraffen van vier en vijf jaar gevorderd. De homejackers moeten ook een schadevergoeding van ongeveer 20.000 euro betalen aan de slachtoffers.

De feiten speelden zich af in het West-Vlaamse Anzegem. In september vorig jaar drongen de homejackers de woning van een slapend koppel binnen. In de slaapkamer kwam het tot een confrontatie tussen de daders en de bewoners. Eén van hen zette de vrouw des huizes een mes op de keel. Hij eiste dat ze haar juwelen afgaf. Intussen sloeg een kompaan de bewoner verschillende keren op het hoofd met de kolf van een pistool. De man liep zware hoofdwonden op en was zes weken werkonbekwaam.

Homejackingplaag

De daders hadden het gemunt op de twee Mercedessen van het koppel maar één van de wagens had een platte batterij. Eén van de daders ging aan de met de andere, maar reed zich klem toen hij achtervolgd werd door de politie. Hij vluchtte te voet weg maar kon even later toch worden ingerekend. Twee anderen werden een tijdje later bij de kraag gevat. De verdediging vroeg de rechter zich niet te laten beïnvloeden door de plaag van homejackings in de regio Zuid West-Vlaanderen maar daar ging de rechtbank niet op in.

(Belga:A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier