Rechtbank Kortrijk: opschorting voor gesjoemel in Roeselaars bankkantoor

Redactie KW

De Kortrijkse correctionele rechtbank heeft een 53-jarige vrouw de gunst van de opschorting gegeven voor gesjoemel met 170.000 euro van haar klanten in een Argentakantoor in Roeselare.

De vrouw startte samen met haar echtgenoot in Roeselare een Argentakantoor op. Het gebrek aan ervaring en vakkennis brak het koppel echter al snel zuur op. Er volgde een opeenvolging van mislukkingen, fouten, investeringen en verliezen die voor een schuldenberg zorgden.

In een poging om uit de schulden te raken, begon de vrouw zonder medeweten van haar echtgenoot handtekeningen van klanten te vervalsen om geld af te halen. Vaak stortte ze bedragen terug op de klantenrekeningen, maar een onverwachte controle van Argenta deed het systeem in duigen vallen.

Er bleek in totaal zo’n 170.000 euro verdwenen. De vrouw gaf toe dat het een domme poging was om de zaak te redden. Argenta legde beslag op het kantoor en de woning van het koppel in Marke en vergoedde de gedupeerde klanten. De vrouw betaalde al een fiks deel van haar schulden af. Daarvoor moest ze noodgedwongen wel haar woning verkopen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier