Rechtbank Kortrijk: man sloeg vrouw met stofzuigersteel

Redactie KW

Een man die zijn vrouw te lijf ging met een stofzuigersteel, heeft zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor het toebrengen van slagen en verwondingen.

Op 29 mei 2011 kreeg de beklaagde ruzie met zijn echtgenote en de discussie ontaardde in een schermutseling. “De beklaagde bedreigde zijn echtgenote met een mes en sloeg haar zo hard met een stofzuigersteel dat de steel van de stofzuiger barsten vertoonde en het slachtoffer een schedeltrauma opliep”, aldus de openbaar aanklager.”Uiteindelijk kon de vrouw de hulp van haar broer inroepen. Ook hij deelde in de klappen, want de beklaagde greep hem bij de keel.” Inmiddels zijn de plooien gladgestreken.

Signaal

De vrouw verzocht de rechtbank haar man geen zware straf op te leggen, maar daar was de openbaar aanklager het niet helemaal mee eens. “Hij moet op z’n minst een signaal krijgen, want zo’n gedrag kan echt niet”, klonk het. De beklaagde gaf toe dat er wat geduwd en getrokken werd, maar ontkent dat hij zijn vrouw sloeg. “De problemen waren na enkele uren opgelost. Het gaat ook goed tussen ons. Intussen kregen we zelfs een tweede kind”, besloot de man, die de rechter om slechts een geldboete vroeg.Het vonnis valt op 10 oktober.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier