Rechtbank Kortrijk: knuffelende dief krijgt één jaar cel

Redactie KW

Een dief werd dinsdag door de correctionele rechtbank in Kortrijk bij verstek veroordeeld tot één jaar cel waarvan de helft effectief. De man knuffelde zijn slachtoffer om vervolgens met diens portefeuille aan de haal te gaan.

Mehdi El L. sloeg een eerste keer toe op 26 februari. Samen met drie anderen overviel hij een man in het centrum van Kortrijk. Het slachtoffer werd eerst geknuffeld maar zonder dat hij het goed en wel besefte, gingen de daders aan de haal met zijn portefeuille. De man zette de achtervolging in en zag hoe ze in de buurt van het station zijn geld verdeelden. Toen hij zijn portefeuille wilde terugnemen, incasseerde hij nog enkele rake klappen.

De daders konden ontkomen maar nauwelijks twee maanden later sloeg Mehdi El L. opnieuw toe. Met medebeklaagde Farid K. trok hij in de nacht van 14 april de passagiersdeur van een wagen open om de tas van een chauffeur buit te maken. Beide daders werden bij de kraag gevat. De openbare aanklager vorderde een gevangenisstraf van 18 maanden voor Farid K., en voor Mehdi El.L., die verstek gaf, vroeg hij 26 maanden cel.

De rechter was relatief mild en veroordeelde Mehdi El. L. tot een gevangenisstraf van één jaar, waarvan zes maanden effectief. Zijn kompaan werd foutief gedagvaard maar het is niet duidelijk of hij daardoor ook zijn straf zal ontlopen.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier