Rechtbank Kortrijk: drie jaar cel voor brandstichting aan woning minnares in Roeselare

Redactie KW

Een man van 61 uit Moorslede is door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan zes maanden effectief. Die straf liep hij op voor brandstichting aan de woning van zijn minnares en haar echtgenoot in Roeselare. Dat gebeurde na een afgesprongen driehoeksrelatie.

In en rond de woning in Roeselare speelden zich tussen 2009 en 2011 vreemde taferelen af. Er belandde olie in de visvijver, exotische vissen stierven door ammoniak, de gevel werd beklad met graffiti en een bewakingscamera sneuvelde. Op 31 maart 2010 belandde ten slotte een molotovcocktail op het terras van de woning.

Man bekent

Meteen verdachten de bewoners de man omdat hij lange tijd een buitenechtelijke relatie had met de vrouw des huizes. De Moorsledenaar bleef echter ontkennen. Onderzoek op de vod en de brandbare vloeistof van de molotovcocktail en een analyse van de camerabeelden, zorgden voor een doorbraak. De man ging uiteindelijk door de knieën en bekende de brandstichting en de graffiti. De andere vandalenstreken bleven onopgelost. Het getroffen koppel stelde zich geen burgerlijke partij en vroeg dus geen schadevergoeding.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier