Rechtbank Ieper: vuilnisman krijgt celstraf met uitstel voor belagen van collega

Redactie KW

De strafrechter in Ieper heeft een 44-jarige vuilnisman uit Ieper maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel voor het belagen van een collega. De dader belde of sms’te meer dan 7.000 keer naar het slachtoffer en zijn gezin. De aanleiding was een banale ruzie op het werk.

De telefoonterreur begon op 1 augustus 2010 en duurde maanden lang. Het slachtoffer, zijn vrouw, zijn dochter en zijn schoonmoeder kregen op bepaalde dagen tot 350 oproepen. Het merendeel van de sms’en waren seksueel getint. Ook bracht de dader graffiti aan op de woning van het slachtoffer.

Het duurde een tijdje vooraleer de politie de dader op het spoor kwam. Die gebruikte immers een prepaid-kaart en belde of sms’te van op verschillende plaatsen. Toen de belager tegen de lamp dreigde te lopen, verontschuldigde hij zich bij het slachtoffer. Pas toen kwam de man te weten dat de schuldige een collega was. Beiden werkten al jaren bij hetzelfde afvalbedrijf. De reden voor de belaging bleek een banale ruzie op de werkvloer te zijn.

De belager kreeg naast een uitgestelde celstraf een geldboete van 550 euro en een opgelegde schadevergoeding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier