Rechtbank Ieper veroordeelt anesthesist voor onopzettelijke doding

Redactie KW

Een 51-jarige dokter uit Gent is door de rechtbank van Ieper veroordeeld tot 3 maanden cel met uitstel voor onopzettelijke doding. De man doorboorde per ongeluk de slokdarm van een patiënte bij het intuberen. Enkele dagen na de ingreep stierf de vrouw.

Zes jaar geleden onderging de vrouw van 61 uit Ieper een kleine ingreep aan haar schouder. Bij haar thuiskomst werd ze onwel. De vrouw onderging een tweede operatie, maar stierf kort daarop aan een hartstilstand. Er werd een klacht ingediend en een college van deskundigen oordeelde dat de anesthesist een fout had gemaakt. De man bleek per ongeluk de slokdarm van zijn patiënte te hebben doorboord. Door de raadkamer werd hij doorverwezen naar de rechtbank voor onopzettelijke doding.

Schadevergoeding

De arts werd donderdag veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en een geldboete. De weduwnaar krijgt een schadevergoeding van ruim 58.000 euro. Ook andere familieleden van de vrouw krijgen een schadevergoeding. “Het gaat om een lichte fout, maar wel met zware gevolgen”, zei de rechter.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier