Rechtbank Ieper: cannabisboer moet snelheidsboete toch betalen

Redactie KW

De rechter in Ieper heeft donderdag het beroep verworpen dat cannabisboer Patrick Lagrou had aangetekend tegen een veroordeling voor een snelheidsovertreding. De man moet een boete van 1.650 euro betalen, nadat hij werd betrapt tegen 179 kilometer per uur.

De cannabisboer uit Zandvoorde werd op 15 februari 2009 op de A19 in Geluwe bij Wervik betrapt tegen een snelheid van 179 km per uur, terwijl er daar maar 120 km per uur mag worden gereden. De man werd door de Ieperse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 1650 euro en een verval tot sturen van twintig dagen. Lagrou tekende beroep aan tegen de veroordeling, waardoor de zaak opnieuw voor de rechter kwam.

De verdediging van de beklaagde wierp daarbij op dat de Audi Quattro R8 waarmee de overtreding werd begaan, eigendom was van de dochter van Lagrou. Omdat er geen zekerheid bestond over wie er op het moment van de overtreding aan het stuur van de wagen zat, moest volgens de verdediging dan ook de vrouw worden gedagvaard en niet haar vader. Bij twijfel zou immers de eigenaar van het voertuig zich moeten verantwoorden.

De rechter volgde die stelling niet en bevestigde de uitspraak van de politierechter.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier