Rechtbank Hasselt heropent debatten in dossier van oplichting met kredieten

Redactie KW

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag beslist de debatten te heropenen in een dossier van schriftvervalsing en oplichting met kredietaanvragen. De hoofdrolspelers zijn twee 45-jarige vrouwen uit Antwerpen en Spanje, naast zestien andere beklaagden.

De rechtbank wil laten nagaan of de gerechtelijk stagiair van het parket in Hasselt in 2001 bevoegd was om een gerechtelijk onderzoek in te stellen tegen de twee vrouwen en de zestien anderen. Blijkbaar zou de stagiair toen enkel de toelating van de procureur-generaal hebben gekregen om te zetelen op zittingen van de politie- of correctionele rechtbank.

De verdediging van de beklaagden voerde aan dat het onderzoek nietig was. De rechtbank wil dat nog verder uitpluizen en heropent daarom de debatten op 17 september. De twee vrouwen runden een makelaarskantoor en sloten voor klanten kredieten af. Ze vervalsten daarvoor loonfiches, identiteiten en andere documenten. Als een klant maar 5.000 euro wilde lenen, dan vroegen de twee vrouwen hem of haar een hoger bedrag te lenen. Een deel van het geld hielden de twee vrouwen voor zich. De feiten dateren van de periode 2000-2001.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier