Rechtbank Brugge: Vrijspraak na verzet Servische zware jongen

Redactie KW

Een 37-jarige Serviër heeft in de correctionele rechtbank van Brugge de vrijspraak gekregen nadat hij verzet aantekende tegen een veroordeling voor vier gewelddadige overvallen. Hij zit momenteel in een Franse cel voor nog andere overvallen.

De feiten speelden zich af in december 2001, februari 2002 en juni 2003 in Knokke-Heist, Antwerpen en Hasselt. De man, die internationaal bekend staat als een gewelddadige overvaller, ontkende tijdens de vorige zitting dat hij iets met de feiten te maken had. De rechter sprak hem maandag vrij.

Wel veroordeeld voor feiten in Kortrijk

Vorige week kreeg de man in de rechtbank in Kortrijk wel 8 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een juwelier in Kortrijk in 2003. Ook deze feiten ontkende hij. De Serviër was de laatste van een vierkoppige bende die werd gevat. Bij de overval greep de juwelier naar een wapen en schoot verschillende keren waardoor een van de daders het leven liet en een andere zwaargewond raakte. Een derde kompaan werd later gevat. De Serviër dook onder in Amsterdam en bleef zo lange tijd uit de klauwen van het gerecht. Uiteindelijk kon hij in oktober 2005 in Nederland worden opgepakt.

Ook veroordeeld voor feiten in Frankrijk

Omdat hij ook in Frankrijk zware overvallen op zijn kerfstok had, werd hij eerst bij onze zuiderburen berecht. Hij kreeg daar van het Hof van assisen 10 jaar cel en verblijft nog altijd in de cel in Clervaux.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier