Rechtbank Brugge: twee jaar cel voor offerblokdiefstallen

Redactie KW

De 30-jarige Kim D. is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot twee jaar cel voor achttien diefstallen uit offerblokken. De vrouw werd deze zomer op heterdaad betrapt in de Sint-Aldegondiskerk in Zwevezele. Ze pleegde de diefstallen om haar jarenlange heroïneverslaving te kunnen blijven financieren.

Na haar arrestatie bekende Kim D. al snel een hele reeks diefstallen uit offerblokken. De vrouw gebruikte een lijmstok om uit de offerblokken te kunnen stelen zonder deze open te breken. D. sloeg onder andere toe in Tielt, Waregem, Alveringem, Ieper en Moeskroen.

Op het proces wees de advocaat van D. erop dat zijn cliënte te kampen heeft met een enorme heroïneverslaving. Hij stelde dan ook voor om voorwaarden op te leggen. Kim D. had echter zelf ook een voorwaarde. Ze weigert een residentiële opname omdat dat “de kat bij de melk zetten is”.

De rechter veroordeelde Kim D. uiteindelijk tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar, zoals gevorderd door het openbaar ministerie. Eerder zat de 30-vrouw ook al twee jaar cel uit voor gelijkaardige feiten in de regio Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier