Rechtbank Brugge: 37 maanden cel voor Oostendse ‘drugsbomma’

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft de 62-jarige Arlette E. veroordeeld tot 37 maanden cel voor het bezit van 3 kilogram cannabis.

De Oostendse van Nederlandse origine heeft al een rijkgevuld strafverleden als drugstrafikante. De zogenaamde ‘drugsbomma’ liep al in 1993 haar eerste veroordeling op.

Eind juli van dit jaar was Arlette E. op weg naar een klant in het Antwerpse. In de buurt van het Boomse dancefestival Tomorrowland hield op dat moment een patrouille een oogje in het zeil. Hun camera met nummerplaatherkenning sloeg alarm toen de wagen van Arlette E. voorbijreed. In de wagen van de Oostendse vonden de agenten 3 kilogram cannabis.

Schuldenberg

Op de zitting probeerde haar advocaat Mathieu Langerock de rechter ervan te overtuigen dat de ‘drugsbomma’ niet iemand is die non-stop drugs vervoert. Nochtans liep Arlette E. wel een flink aantal veroordelingen op. Al in 1993 werd ze in Kortrijk tot vijf jaar veroordeeld voor een drugstrafiek.

Eind december 2011 werd ze een laatste keer onder voorwaarden vrijgelaten in een dossier van cannabiskwekers in de Westhoek. Amper een half jaar later zat ze dus alweer achter de tralies. Op haar proces verklaarde de Oostendse zelf dat ze die laatste trafiek enkel deed om haar schuldenberg weg te werken.

De rechter veroordeelde Arlette E. tot een effectieve gevangenisstraf van 37 maanden, zoals gevorderd door het openbaar ministerie.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier