Realisatie van Roeselare Centraal loopt minstens een jaar vertraging op

Redactie KW

De volledige realisatie van het stationsproject Roeselare Centraal zal een jaar langer duren dan verhoopt. Die wordt voorzien voor eind 2013. In de gemeenteraad nam de oppositie nogmaals de kostprijs op de korrel. “Dit project is een cadeau voor onze stad. Die opportuniteit niet aangrijpen zou totaal verkeerd zijn geweest”, reageerde burgemeester Luc Martens op de kritiek.

De Vlaamse regering kende voor het stationsproject een projectsubsidie goed van 2,2 miljoen euro, die de stad voornamelijk zal gebruiken voor de heraanleg van het stationsplein. De oppositie greep de bespreking van dit agendapunt aan om nogmaals kritiek te uiten op het totale kostenplaatje. Volgens Open VLD’er Geert Messiaen kost het project op vandaag ruim 47 miljoen euro, omgerekend 2,5 miljard oude Belgische franken. Ook Vlaams Belang en Groen! formuleerden opmerkingen over het aandeel van de stad.

“Er gebeurt daar gigantisch veel”, aldus burgemeester Luc Martens (CD&V). “Zoals bij elk bouwproject is een vertraging onvermijdelijk. De realisatie duurt wellicht een jaar langer dan verwacht. Het aandeel van de stad zal ongeveer 6,5 miljoen euro bedragen, of iets meer dan 1 miljoen euro per jaar, verspreid over zes jaren. Dat is minder dan 15 procent in het hele verhaal. De realisatie van de nieuwe stationsomgeving was een cadeau aan de stad. Die opportuniteit niet aangrijpen zou totaal verkeerd zijn geweest. Eind dit jaar zal de nieuwe fietserstunnel al in gebruik zijn. Er werd dan nog gigantisch bespaard. Een nieuwe dakconstructie zou nog veel meer centen hebben gekost. We willen de fout van 120 jaar geschiedenis rechtzetten.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier