Reactie gemeente Koksijde scoutsongeval : “Bouwers hadden meer dan 10 jaar ervaring”

Redactie KW

Schepen van Jeugd Lander Van Hove van Koksijde was zondagavond ter plaatse om de aangeslagen scoutsleden een hart onder de riem te steken.

Hij nam ook contact op met de familie van het zwaar gewonde slachtoffer. “Het gemeentebestuur is zeer bezorgd en wenst de familie alle sterkte toe. De reddingsoperatie kwam heel vlot op gang. We zijn gelukkig dat de gevolgen niet ernstiger zijn. De mensen van de scouts zijn ook gewoon om dit soort constructies te bouwen. De bouwers hadden allemaal meer dan tien jaar ervaring. Bovendien wordt hun materiaal aangekocht via de overkoepelende organisatie ‘scouts en gidsen Vlaanderen’.”

Burgemeester : “Wachten onderzoek van het parket af”

Burgemeester Marc Vanden Bussche werd ingelicht door schepen Van Hove en besliste om vandaag een afvaardiging van de scouts uit te nodigen in het gemeentehuis tijdens de zitting van het schepencollege. Burgemeester Marc Vanden Bussche : “We wachten het onderzoek van het parket af om verder te reageren op wat er gebeurd is. Onze eerste bekommernis is momenteel de slachtoffers en de organiserende scoutsvereniging.”

Reactie gemeente Koksijde scoutsongeval :

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier