Ray Stewart en Stefaan De Clerck nemen tijdelijk over bij Belgacom

© REUTERS
Redactie KW

De Raad van Bestuur van Belgacom heeft Ray Stewart, Executive Vice President Finance & Chief Financial Officer en Stefaan De Clerck, voorzitter van de Raad van Bestuur aangeduid als tijdelijke opvolgers van de ontslagen Didier Bellens. Dat meldt Belgacom in een persbericht.

De Raad van Bestuur van Belgacom heeft akte genomen van de regeringsbeslissing om de samenwerking met de heer Didier Bellens, gedelegeerd bestuurder van Belgacom, te beëindigen.

Het management heeft daarop de bevoegdheden van Bellens overgedragen naar CFO Ray Stewart en voorzitter van de Raad van Bestuur Stefaan De Clerck. Tegelijkertijd werd beslist om een procedure op te starten voor de aanwerving van een nieuwe gedelegeerd bestuurder voor de Belgacom Groep.

Een extern headhuntersbureau zal gevraagd worden een shortlist van gekwalificeerde kandidaten op te stellen. Uit deze shortlist zal de Raad van Bestuur de meest geschikte kandidaten voorstellen aan de regering, die zal beslissen over de uiteindelijke benoeming zoals de wet voorschrijft. In overleg met de regering, zal de Raad van Bestuur erop toezien dat deze procedure snel en doeltreffend verloopt.

“Belgacom heeft de troeven in handen om de uitdagingen in de telecomsector met succes te kunnen beantwoorden,” aldus Stefaan De Clerck. “Wij hebben een duidelijke visie voor de toekomst, de juiste strategie en talentvolle mensen die het verschil maken. Ray Stewart heeft sinds ’97 mee gebouwd aan deze stevige basis en is dan ook de perfecte persoon om garant te staan voor een stabiele overgangsperiode. Hij heeft daarvoor de uitdrukkelijke steun van de voltallige Raad van Bestuur en van het management team.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier