RAW13-lid uit Koekelare mag vrijkomen onder voorwaarden

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft beslist dat Kevin D. uit Koekelare voorwaardelijk mag vrijgelaten worden. Het parket kan wel nog in beroep gaan tegen die beslissing.

Tijdens de nacht van 15 op 16 juli 2011 scheurde de Oostendse hiphopbende RAW13 in een pick-up door de uitgaansbuurt van Torhout. Bij die raid vielen een dodelijk slachtoffer en twee zwaargewonden. Kevin D. uit Koekelare wordt ervan verdacht messteken te hebben uitgedeeld aan het dodelijke slachtoffer Jeroen Balloey.

De beslissing van de raadkamer lag in de lijn van de verwachtingen. Anderhalve maand geleden werd al eens beslist om D. vrij te laten. Toen ging het parket in beroep en besliste de KI om de verdachte toch langer in de cel te houden. Het ontbreken van een psychiatrisch rapport was voor de KI het grootste struikelblok.

“Nog te lang om te wachten op een proces”

“Het psychiatrisch rapport zit nu wel in het dossier en valt zeer goed mee voor mijn cliënt”, vertelt meester Hans Beerlandt. “Ik heb er dus goede hoop op dat hij deze keer effectief wordt vrijgelaten. Het is nog te lang om te wachten op een proces.” Ondertussen is Kevin D. ook al voor de laatste keer verhoord voor de onderzoeksrechter.

Het assisenproces komt er waarschijnlijk pas in het najaar van 2014. In principe zullen vijf leden van RAW13 zich voor de volksjury moeten verantwoorden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier