Rattenplaag in Boeveriestraat in Brugge houdt aan

Redactie KW

Een paar maanden geleden al maakten verschillende bewoners van de Boeveriestraat hun beklag over de rattenplaag die er heerste.

Het stadsbestuur raadde de bewoners aan om vergif te strooien. Een paar bewoners schakelde voor veel geld het bedrijf Rentokil in maar wat blijkt? De knaagdieren zijn verzot op het vergif en smullen er elke dag uitgebreid van.

Luc Sabbe laat ons zijn tuinhuis zien en alles werd reeds zwaar beschadigd: de vloer, de verpakkingsmaterialen, elektriciteitsdraden tot de constructie van het tuinhuis zelf. Ook op de gazon ziet men overal holen die uitgegraven werden en liggen de uitwerpselen in elke hoek.”Het zijn alleen nog maar deze uiterlijke kenmerken. Want vergeet niet dat ratten ziekten met zich dragen en die ook kunnen overdragen op mensen en andere dieren”, zegt hij.

De stad Brugge zegt intussen dat het geen ratten kan bestrijden op privéterrein. Als de ratten evenwel afkomstig zijn uit één van de vele nabije openbare waterpartijen, dan kan de stad wel iets doen.

(MDW/BS)

Meer in het Brugsch Handelsblad en in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier