Rappers van Raw13 verdacht van dodelijke vechtpartij in Torhout

Redactie KW

De dodelijke steekpartij in de stationsbuurt van Torhout van vorige vrijdag, is vermoedelijk het werk van enkele rappers van het collectief Raw13 uit Oostende. Dat vermoedt het gerecht en staat dinsdag te lezen in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Robin Van Bossuyt uit Torhout, ook wel Suspect of Raw13Spaiko, werd naar verluidt zaterdagmiddag opgepakt en ondertussen officieel in verdenking gesteld voor de moord op Jeroen Balloey uit Ichtegem en dubbele moordpoging op twee andere slachtoffers : Christophe Decoene uit Wevelgem en dj Karim M’hedhebi uit Torhout. Die laatste kreeg acht messteken en verkeert nog altijd in levensgevaar. Overigens werden ook twee andere leden van Raw13 aangehouden. Ook Kevin Derveaux (Raw13Soldier) uit Koekelare en Tim Vandyck uit Roeselare zullen zich dus moeten verantwoorden. De achterban ontkent evenwel dat Raw13 geweld predikt, ze maken ‘gewoon muziek’.

Vechtersboazn

Toch zeulen de Oostendenaren een reputatie mee. Er waren spanningen in Oostende en Raw13 lag ook ‘in boel’ met het hiphoplabel Gaul Discipels. Het bekendste nummer van het rapcollectief heet ‘Vechtersboazn’ en serveert vrij gewelddadige rhymes. Ook de internetprofielen en het al dan niet gerechtelijke verleden van de drie vermoedelijke daders pruttelen van geweld, drank en drugs. Er zijn vermoedens dat de steekpartij een vergeldingsactie was omdat vorige week enkele leden van Raw13 waren verjaagd uit café Apropoo in Torhout.

Vrijdag verschijnt het drietal voor de Brugse raadkamer. Overigens zit er ook al een ander lid van Raw13 in de cel. Kevin Seynaeve zit al sinds 2008 in de cel voor de moord op zijn grootmoeder in Middelkerke. Hij wurgde haar omdat ze opmerkingen maakte over zijn drankgebruik.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier