Rapper riskeert celstraf voor bedreigen van Dewinter

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft een jaar cel en 550 euro boete gevorderd voor een man van 23 uit Wielsbeke, omdat hij een raplied schreef waarin hij Filip Dewinter van het Vlaams Belang met de dood bedreigde. Hij had ook een videoclip gemaakt en op de internetsite YouTube geplaatst. De zaak is vrijdag behandeld voor de correctionele rechtbank van Antwerpen, maar de beklaagde liet verstek gaan.

Dewinter ontdekte het filmpje en diende op 21 november 2008 klacht in wegens doodsbedreiging. De tekst was zeer expliciet: “Filip Dewinter, kankerracist met een grote mond, je zal sterven door middel van een dodelijke schotwond. Heb je niet geleerd met Theo Van Gogh en Pim Fortuyn? Dit is Cicatris en Cyko, we zien dit niet als een grap.”

Onderzoek wees uit dat “Cicatris” de man uit Wielsbeke was en “Cyko” een man van 27 uit Peer. Ze hadden het liedje een tweetal jaar voordien geschreven als reactie op het antimoskeelied van het Vlaams Belang.

De man uit Peer kreeg in december al een werkstraf van 80 uur. Het aandeel van de Wielsbekenaar werd toen afgesplitst, omdat hij niet correct gedagvaard werd. Filip Dewinter, die aanwezig was op de zitting, vroeg een morele schadevergoeding van 800 euro. Vonnis op 19 maart. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier