Rampoefening bij Gassco

Redactie KW

In de Zeebrugse haven is rampoefening gehouden bij aardgasdistributeur Gassco. Het bedrijf wou zijn noodplan testen, samen met de stad Brugge en de provincie die zijn MUG-helicopter heeft ingezet. Het scenario was een gaslek met een zware brand in een container waarbij zogezegd één dode en één zwaargewonde vielen.

“We hebben gekozen voor een zeer zwaar scenario. Het is een uitdaging om ons noodplan af te stemmen op de gemeente en de hulpdiensten. Anderzijds is het ook een uitdaging om elkaar beter te leren kennen om in een echte situatie goed afgestemd te zijn op elkaar”, zegt Pierre De Vos van Gassco Zeebrugge.

Oefening

“Er zijn natuurlijk rampscenario’s op papier maar dit moet af en toe eens worden uitgetest. In die zin is het goed dat Gassco, met de stad, brandweer, politie en de provincie dat we hier een coördinatieoefening houden”, zegt burgemeester Patrick Moenaert.

Noodplan

Na de oefening wordt gekeken waar het noodplan eventueel wordt bijgestuurd. Gassco is een Noors staatsbedrijf dat gas vanuit Noorwegen invoert en verder verdeelt naar Frankrijk en ons land. In Zeebrugge werkt een twintigtal mensen. (ABO)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier