Rampenplan afgekondigd om reizigers te evacueren nadat man onder trein terechtkomt

Redactie KW

Zaterdagavond omstreeks 18 uur kwam de stoptrein Brugge-Roeselare-Kortrijk ter hoogte van Beveren tot stilstand nadat een man onder de trein was terecht gekomen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de spooroverweg langs de Dammestraat.

Een 300-tal meter verder kwam de trein tot stilstand. De trein zat vol met vakantiegangers die na een dagtrip van de kust terug kwamen.

De hulpdiensten snelden ter plaatse. Ook het Rode Kruis kwam ter plaatse doordat het medisch rampenplan was afgekondigd.

Alle passagiers werden één voor één uit de snikhete trein gehaald. De kinderen van een jeugdbeweging werden met een minibusje van de Roeselaarse brandweer naar het station van Roeselare overgebracht.

Nadat iedereen de trein had verlaten werd het rampenplan afgeblazen. Een vervangbus bracht alle passagiers naar het station van Roeselare over. Het treinverkeer tussen Roeselare en Lichtervelde werd in beide richtingen voor enkele uren stilgelegd. Vervangbussen werden ingelegd. Het Parket van Kortrijk kwam ter plaatse. (Jos)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier