Rampenplan afgeblazen in Roeselare, erkenning als ramp aangevraagd

Redactie KW

Burgemeester Luc Martens heeft dinsdag in de vooravond het algemeen gemeentelijk rampenplan afgeblazen. Dat was sinds maandag rond 16 uur actief na de te hoge wat waterstand in bepaalde gebieden in het Roeselaarse. Ondertussen is de situatie gestabiliseerd en kan de staat van alertheid teruggeschroefd worden.

De burgemeesters van Roeselare en Moorslede zullen alvast samen een aanvraag indien om de wateroverlast als ramp te laten erkennen. “Indien dat het geval is, kunnen alle getroffenen een beroep doen op het Rampenfonds”, aldus de burgervader. “We raden alle getroffenen dan ook aan om zo goed als mogelijk alles te inventariseren en bewijzen van vernietiging bij te houden.”

Er waren twee precaire zones. Enerzijds de omgeving van de Collievijverbeek, anderzijds in de omgeving van de Smedenstraat – Zwingelaarsstraat. “Het water is heel snel opgekomen. We zaten op enkele centimeter van een absolute crisissituatie. Dankzij de goede samenwerking van de verschillende diensten kon dat vermeden worden.”

De wateroverlast is te vergelijken met deze van 2005. “In vergelijking met toen hebben we heel wat stappen kunnen zetten waardoor we nu uiteindelijk van het ergste gespaard gebleven zijn.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier