Ramp met tankwagen oefening voor hulpdiensten in Veurne

Redactie KW

Een brand na een zware botsing tussen een tankwagen en een auto en bijkomende ongevallen met auto’s en fietsers. Het scenario van een rampoefening voor de hulpdiensten, vrijdagavond 1 juni in Veurne.

Op 1 juni 2012 om 20.00 uur organiseerde de brandweer van Veurne in samenwerking met de politie en andere hulpdiensten een rampoefening in het kader van het algemeen nood- en interventieplan (ANIP). In het scenario was er sprake van een dubbel ongeval: een tankwagen is uitgeweken en een andere wagen is tegen de tankwagen gereden. Daarbij is brand ontstaan. Vervolgens zijn nog andere auto’s tegen elkaar gebotst en bij de ongevallen zijn ook fietsers bij betrokken. Er was een dodelijk slachtoffer en enkele gewonden.

Aan de oefening namen de brandweer van Veurne, de politie en het Rode Kruis deel. Het CP-OPS (operationele coördinatie) kwam ter plaatse voor de supervisie en het globale commando op het terrein. In overleg met het CP-OPS werd op gemeentelijk niveau het alarm afgekondigd door de burgemeester. De oefening werd beëindigd om 22.10 uur, gevolgd door een korte debriefing in de brandweerkazerne van Veurne. Later wordt de oefening nog geëvalueerd in de Veiligheidscel, die verantwoordelijk is voor het opmaken en actualiseren van het ANIP en jaarlijks een rampenoefening organiseert.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier