Ramadan voor moslimgemeenschap gestart

Redactie KW

Vandaag start de ramadan voor de moslimgemeenschap. Er mag dan niet gegeten of gedronken worden van zonsopgang tot zonsondergang. Kortrijk heeft een moslimgemeenschap van om en bij de 3000 gelovigen. En velen van hen waren vanmiddag op het vrijdaggebed. De moslimgemeenschap overweegt om op de drukste momenten van de ramadan toch stewards in te zetten.

De Ramadan is een periode van gebed. Er wordt niets gegeten en gedronken tussen zonsopgang en -ondergang. Maar in de zomer is dat pakweg van 4 u ‘morgens tot 10u ‘s avonds. Het zijn lange dagen.

YOU-ALA SLIMAN, woordvoerder Moslimgemeenschap Kortrijk: “Ja, het is moeilijker. Maar we doen dat echt met overtuiging. We hebben daar dus geen enkel probleem mee.”

Stewards

De omwonenden van de moskee in Kortrijk kregen een brief met informatie in de bus. De Moslimgemeenschap wil de geluidsoverlast in de buurt zoveel mogelijk beperken. Op bepaalde tijdstippen komen hier veel mensen samen aan of vertrekken dan weer in groep. “Elke avond waarschuwen we onze mensen om onmiddellijk te vertrekken en niet op straat te blijven hangen. Dat doen we zeker elke avond. We gaan ook ‘s avonds in de omgeving van de moskee in Kortrijk stewards op straat inzetten om onze buren gerust te stellen. Vorig jaar hebben we dat gedaan en dat doen we zeker ook dit jaar.”

De Ramadan duurt een hele maand, tot 19 augustus. Het Suikerfeest op het einde zal in Kortrijk Xpo georganiseerd worden.

Ramadan voor moslimgemeenschap gestart

Bekijk hier de reportage

(SS/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV-FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier