Radio Media is met nieuwe studio nu ook stukje Oost-Vlaams

Redactie KW

Lokale Radio Media uit Avelgem heeft haar nieuwe studio’s in gebruik genomen. De zender verlaat daarvoor na 27 jaar wel voor een stukje onze provincie, want de nieuwe thuisbasis ligt in Berchem, net over de grens met West-Vlaanderen.

Net voor de zomer kreeg Radio Media te horen dat het gebouw aan de Ruggestraat in Avelgem zou worden afgebroken. Een nieuwe zendlocatie vinden was niet evident, want behalve naar een nieuwe studio moest Media ook op zoek naar een plaats voor de antennes. Die staan nu op de toren van een bedrijf in Kerkhove. Zo blijft Media toch een West-Vlaamse radio.

Ondernemer Willy Naessens, van de gekende bouwfirma, bood Radio Media onderdak in zijn koetsenmuseum, net over de West-Vlaamse grens in Kluisbergen-Berchem. Zo ontstaat een unieke situatie, want Radio Media is nu ook voor een stukje Oost-Vlaams geworden.

Radio Media begon in 1983 als Radio Express, en vond vier jaar later een vaste stek in de Ruggestraat in Avelgem. Tegelijk met de nieuwe studio gaat de zender ook een andere muzikale richting uit. Media wil zich nog meer gaan profileren als familiezender en gaat daarom meer Nederlandstalige muziek draaien. De andere sterke pijler van het radiostation, de sport, blijft een troef, met ondermeer het sportprogramma op zondagmiddag.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier