Radio Carina opnieuw in de ether in Ichtegem

Redactie KW

Op het Tramstatiefeest in Ichtegem worden op zaterdag 7 september de klanken van radio Carina nog eens op het publiek afgestuurd. Ronny Boy, één van de dj’s van de populaire vrije radiozender uit de jaren ’80, speelt er twee uur lang verzoeknummertjes zoals hij vroeger ettelijke keren via de radio deed.

Ronny Devogelaere (56) was in de jaren ’80 een van de stemmen van radio Carina, die toen uitzond vanuit de Veldstraat 121. De zender verdween eind jaren ’80 uit de ether, maar de herinneringen bleven levendig. Ronny wordt regelmatig gevraagd voor dj-sets in de sfeer van radio Carina. Dikwijls staat hij dan achter de draaitafel met kompanen van toen: Freddy Lingier, alias Boje, of Daniël Vermeersch – Danny Dee. Maar zaterdag zijn zij niet vrij en doet Ronny het alleen.

“Ik was een tiental jaar dj bij Carina”, vertelt Ronny Devogelaere. “De zender was in 1981 in Gistel begonnen, maar verhuisde enige tijd later naar Ichtegem. Ik ging toen uit pure interesse eens kijken. Ze waren er net gestart, er zat nog geen venster in de studio. Zo raakte ik bij radio Carina betrokken. Dat begon met een beetje en werd altijd maar meer. Wij waren 24 uur op 24 in de ether en dat van 6 tot 22 uur live. ‘s Nachts was er non-stop muziek op band te horen of konden dj’s in opleiding aan de slag.”

Tramstatiefeest

Op het Tramstatiefeest op zaterdag 7 september zal een lijst uithangen van 40 platen – enkel grammofoonplaten – uit de tijd van radio Carina. Het publiek mag verzoekjes indienen. Ronny praat de platen aan elkaar alsof hij voor radio Carina spreekt en gebruikt de originele djingles van toen. “Radio Carina is bij de mensen blijven hangen. Velen spreken mij nog altijd aan met mijn dj-naam Ronny Boy. Voor een volgend Tramstatiefeest zou ik graag eens een grote groep ex-Carina-dj’s samenbrengen. Geïnteresseerden mogen mij altijd bellen.”

Oud-dj’s van radio Carina kunnen Ronny Boy contacteren op 0498 74 04 68.

Het volledige verhaal leest u in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 6 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier