Radio-amateurclub Zonnebeke herdenkt wapenstilstand

Redactie KW

De Zuid-West-Vlaamse radio amateur club heeft zijn thuishaven in Zonnebeke en bouwde over de hele wereld een kennissenkring op van sympathiserende radioamateurs.


Ooit gaven ze het brevet van radioamateur aan onze eerste astronaut Dirk Frimout. Reeds vóór het officiële bestaan van de vzw ZWVRAC waren enkele leden al bezig om in november de wereld te herinneren aan de gruwel die in Passendale en omgeving plaats had gevonden tijdens de Eerste Wereldoorlog en meer bijzonder in 1917.

Groot radiokamp

Sedert meer dan 12 jaar zet de ZWVRAC een groot radiokamp op in de omgeving van Tyne Cot van waaruit in de week van 11 november alle radioamateurs in de wereld worden opgeroepen om even stil te staan bij de viering van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Zeer veel zendstations vinden het een eer en staan er op om het station ON4PTC aan Tyne Cot Cemetery te contacteren omdat iemand van hun voorvaderen gevochten heeft in de buurt van Passendale of Ieper. De Zuid-West-Vlaamse Radio Amateur Club vindt het haar plicht om met de haar beschikbare middelen de herinnering levendig te houden.

Radio-amateurclub Zonnebeke herdenkt wapenstilstand


Meer dan 2500 contacten

Zaterdag werd het kamp opgezet. Er waren reeds meer dan 2500 contacten met amateurs uit Syrië, Australië, Nieuw-Zeeland en gans de wereld. DE oproepers krijgen van het ZWVRAC een kaar opgestuurd als bewijs dat ze contact hadden met Passendale. Wie het wenst, mits enige betaling, krijgt ook een Passsendale Award.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier