Radio 1-project ‘Schrijver zkt zanger’ levert (potentiële) funky hit van Joost Vandecasteele op

Redactie KW

De afgelopen weken gingen 13 schrijvers en evenveel muzikanten samen aan de slag. Daarbij onder meer schrijvers Joost Vandecasteele en Bart Moeyaert, en muzikanten Arno en Ozark Henry.

Ruth Joos zette de voorbije weken een fijnzinnige selectiue uit schrijvend en musicerend Vlaanderen en Nederland aan het werk. Hun huiswerk hield in dat de muzikanten een straffe song moesten zien te smeden op basis van liedjesteksten die hen werden aangereikt door 13 schrijvers uit het Nederlandse taalgebied. Dat leverde verrassende combinaties op. Arno mocht aan de slag met werk van Saskia De Coster, Ozark Henry mocht een nummer maken op tekst van de Nederlandse topauteur Herman Koch, en Tijs Delbeke van Sir Yes Sir zette een tekst van Bart Moeyaert -letterlijk- op muziek.

En van de opvallendste duo’s was misschien wel de combinatie van de Kortrijkse schrijver Joost Vandecasteele en de Gentse funky elektro-muzikant Stijn. Hun nummer, Woohoo, is pure funk op een bij momenten hilarische tekst en swingt als de beesten. In een video doet Joost Vandecasteele ook héél erg goed alsof hij vette licks uit een gitaar haalt.

De nummers werden dinsdag voor het eerste live gebracht in het NTGent, we zijn benieuwd of ze volgende week allemaal in de Ultratop opduiken!

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier