Raadslid wil ‘oubollig’ wapenschild Moorslede vervangen door nieuw logo

Redactie KW

Het Moorsleedse oppositieraadslid Ward Vergote (Visie) vindt het wapenschild van de gemeente oubollig en wil dat laten vervangen door een nieuw logo. Hij vroeg hierover de goedkeuring op de gemeenteraad.

“Het wapenschild dat nu wordt gebruikt is mooi, maar verouderd en dringend aan vernieuwing toe”, aldus Ward Vergote. “Het bestaat ook niet in voldoende hoge resolutie met als gevolg dat de kwaliteit bij het printen of voor drukwerk niet goed is. Om onze gemeente een nieuwe hedendaagse uitstraling te geven, stel ik voor om een wedstrijd uit te schrijven voor de creatievelingen onder onze inwoners om een nieuw logo voor de gemeente Moorslede te ontwerpen. Het moet een logo worden dat de fierheid en de frisheid van onze gemeente uitstraalt. Een logo dat de drie entiteiten met elkaar verbindt in de plaats van elkaar scheidt, zoals dat bij het huidig logo het geval is.”

Volgens het raadslid kunnen de details van deze wedstrijd kunnen worden uitgewerkt door bijvoorbeeld de cultuurraad.

Schepen Rik Bekaert (Groep A) reageerde dat het ontwikkelen van een logo één van de actiepunten is in het beleidsplan. “Het is voorzien in het najaar”, aldus de schepen.

(ED)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier