Raadslid wil drie bomen laten rooien op de Stroroute in Moorslede

Redactie KW

Gemeenteraadslid Marnik Vanackere (Groep a) wil dat de oversteek op Stroroute ter hoogte van de Roeselaarsestraat in Moorslede veiliger wordt. Hij wil drie bomen laten rooien.

“Er werden immers nog geen ingrepen uitgevoerd om de veiligheid te waarborgen van wie de Roeselaarsestraat oversteekt”, zegt Marnik Vanackere. De Stroroute is een fietsveilige verbinding van en naar Roeselare. Het dwarsen ter hoogte van de Roeselaarsestraat kan ter hoogte van de plantenkwekerij Vermeulen. “Ter hoogte van die oversteek staan er drie bomen in de weg”, gaat Marnik verder. “Omwille van de zichtbaarheid, stellen we voor om die bomen te rooien. Het verkeersbord staat achter die bomen en niet zichtbaar. Het zou ideaal zijn om om ook een drukknop voor de wandelaars en fietsers te installeren.”

“De provincie moet nog belijning voorzien en een aantal palen plaatsen”, zegt schepen Pol Verhelle (Visie). “Nadien gaan we bekijken wat er vanuit de gemeente nog moet gebeuren. We hebben een afspraak met een firma gespecialiseerd in signalisatie.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier