Raadslid Tine Vermeesch gooit ruit buurvrouw in na burenruzie

Redactie KW

CD&V-gemeenteraadslid Tine Vermeesch heeft in de nacht van zondag 4 op maandag 5 juli met een stoel de ruit van haar buurvrouw ingegooid. Dat vertelt Claudine Acke, de bewoner van het appartement op de eerste verdieping naast het hotel Empire in de Van Iseghemlaan, dat Vermeesch sinds kort overnam. Meerdere betrouwbare bronnen bevestigen het verhaal.

Half mei werd Tine Vermeesch officieel de nieuwe eigenaar van hotel Empire in de Van Iseghemlaan. Met buurvrouw Claudine Acke, die op de eerste verdieping van het gebouw rechts van het hotel woont, wil het echter niet vlotten. „Ik drong er al enkele keren op aan om niet zo te slaan met de deuren en ik heb ook problemen met nachtlawaai”, vertelt Claudine Acke. „De deur van haar garage geeft uit op onze gang en ik vroeg ook al enkele keren om die te sluiten. Maar ze zegt dat ze de sleutel kwijt is.”

Ruit ingegooid

De op zich banale burenruzie liep in de nacht van zondag op maandag uit de hand. „Rond 00.30 uur vond ik dat er weer te veel lawaai was. Ik belde de politie met de vraag om het daar wat tot bedaren te brengen. De politie kwam tussen en vertrok weer, maar even voor tweeën hoorde ik opeens een formidabele slag. Er was een stoel tegen mijn ruit gegooid en die was in duizend stukken gebroken. Beneden stond Tine Vermeesch. Het was duidelijk dat zij de stoel had gegooid. Ze moet kwaad zijn geworden omdat ik de politie had gebeld.”

“Geen commentaar”

We contacteerden Tine Vermeesch voor een reactie op het verhaal van haar buurvrouw. „Je zal dat moeten vragen aan de mensen die je dat verteld hebben”, krijgen we eerst te horen. En of het waar is dat ze een ruit ingooide? „Geen commentaar”, is het antwoord van Vermeesch. Het bericht is ons nochtans uit meerdere erg betrouwbare bronnen bevestigd…

(HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 9 juli 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier