Raadsel in Woumen: van wie zijn bengelende schoenen aan elektriciteitskabels?

Redactie KW

Woumen Sinds Woumen kermis bungelen er enkele paren schoenen aan de elektriciteitskabels. Wie de eigenaars zijn van de schoenen is een raadsel.

In verschillende streken vooral dan in het Zuiden was het de gewoonte om de schoenen over een kabel te slingeren na het beëindigen van de legerdienst. Sommige studentenverenigingen namen het gebruik over om na de studentendoop met schoenen te gooien, ook bij de scouts is het, toch in bepaalde streken, een ingeburgerd gebruik.

Een van de meest plausibele verklaringen voor de opkomst van shoefiti in de laatste jaren komt denk ik uit de filmwereld. In het magistrale Big Fish liet regisseur Tim Burton de nieuwe inwoners van een dorp, hun schoenen over een kabel gooien. Ook Barry Levinson liet in “Wag the Dog” duizenden Amerikanen hun schoenen over een kabel gooien als eerbetoon aan een soldaat die op de Balkan was gesneuveld. De kans is echter reëel dat het hier om een “kwajongensstreek” gaat. Een paar jongelui die er ” just for fun” hun schoenen achterlieten.

(AC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 28 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier