Raadkamer verlengt aanhouding van Roeselaarse moordenaar met een maand

Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk verlengde deze morgen de aanhouding van de 49-jarige Luc V. met een maand. De man wordt verdacht van de moord op zijn 52-jarige vrouw Brigitte M. Volgens zijn raadsman was zijn cliënt “ten einde raad”. “Hij zag het echt niet meer zitten”, aldus meester Herman Baron uit Ieper.

Vorig weekend doodde de 49-jarige Roeselarenaar Luc V. zijn 52-jaar vrouw Brigitte M. na een ruzie in hun De Mandel-appartement aan de Mandellaan. Zijn vrouw, met wie hij in 2006 in het huwelijksbootje stapte, is al jaren een rolstoelgebruikster. Ook de man leefde van een invaliditeitsuitkering.

Volledig door het lint

Blijkbaar waren er al enige tijd spanningen in het gezin. Die escaleerden vorige week zaterdag. Volgens verschillende bronnen ging de man volledig door het lint. Hij schopte en sloeg zijn partner tot ze dood bloedde.

De hulpdiensten bestempelden het overlijden als verdacht en schakelden de politie in. De man werd aangehouden en voor de onderzoeksrechter gebracht. Inmiddels had al de reconstructie plaats. De 49-jarige Luc V. kwam deze morgen weer voor de raadkamer in Kortrijk, die zijn aanhouding met een maand verlengde. De kwalificatie blijft ‘moord’, met voorbedachte rade dus. Eventueel kan later na onderzoek deze kwalificatie nog worden aangepast.

Contact niet eenvoudig

Volgens meester Herman Baron uit Ieper, raadsman van Luc V., was zijn cliënt “ten einde”. “Dat zegt hij toch voortdurend. Het is niet eenvoudig om met hem contact te maken. Hij zag het met haar niet meer zitten. Verder onderzoek zal de precieze omstandigheden moeten uitwijzen.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier