Raadkamer verlengt aanhouding man uit Wevelgem die dochter folterde

Redactie KW

De raadkamer in Kortrijk heeft de aanhouding verlengd van de man van 58 uit Wevelgem die vrijdagavond zijn dochter van 17 halfdood sloeg. De man wordt beschuldigd van poging tot doodslag én foltering.

Ahmed L. bond vrijdagavond zijn 17-jarige dochter Chaïma vast omdat hij wilde weten waar zijn echtgenote, die hem in maart had verlaten, zich bevond. Hij sloot zijn dochter samen met de drie zonen op in de garage en folterde haar. De folteringen worden door de man evenwel ontkend. “Hij bond haar handen vast maar niet strak”, klinkt het bij zijn advocaat Tom Noyez. “Hij had niet de bedoeling haar pijn te doen en alleszins niet haar te doden. Hij wou haar gewoon bang maken, in de hoop eindelijk te weten te komen waar zijn echtgenote was.” Dat zijn echtgenote gevlucht was omwille van partnergeweld ontkent hij.

Geen levensgevaar meer

Volgens de man ging de 13-jarige zoon hem plots met een stok te lijf en kreeg hij klappen op het hoofd en armen. “In een reactie nam hij de hamer en sloeg in het rond. Wellicht raakte hij daarbij zijn dochter. Dat gebeurde toen hij half versuft was,” aldus de advocaat. Volgens de man wandelde zijn dochter na de feiten, toen de politie was gearriveerd, zelf naar buiten en was ze niet meer vastgebonden. De man zit volgens Noyez in zak en as en is blij dat zijn dochter niet meer in levensgevaar verkeert.

(BS/Belga)

Meer over dit onderwerp in de nieuwsflash van 13 uur, en vanavond ook in het journaal van FOCUS-WTV. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier