Raadkamer van Brugge verlengt aanhouding van drie hoofdverdachten van Kasteelmoord in Wingene

Redactie KW

Het parket van Brugge maakte zopas bekend dat de raadkamer besliste dat de drie hoofdverdachten (Pierre Serry, André Gyselbrecht en Peter Gyselbrecht) van de zogenaamde Kasteelmoord op Stijn Saelens in de cel blijven. In een eerste reactie zegt meester Piet Rotsaert, de raadsman van Peter Gyselbrecht, dat zijn cliënt beroep tegen de beslissing zal aantekenen.

Deze voormiddag verschenen Pierre Serry, André Gyselbrecht en Peter Gyselbrecht – de drie hoofdverdachten in de Kasteelmoord op Stijn Saelens – weer voor de raadkamer van Brugge. De pleidooien van hun raadsmannen duurden bijna twee uren.

Drie maanden langer in cel

Na de zitting wilde niemand commentaar kwijt. Zopas maakte Fien Maddens van het parket van Brugge de beslissing van de raadkamer bekend. Die verlengt de aanhouding van de drie hoofdverdachten met drie maanden. Volgens de raadkamer zijn er voldoende aanwijzigingen om het trio vast te houden.

Het is nog onduidelijk of er tegen die nieuwe beslissing van de raadkamer beroep wordt aangetekend. Indien wel dan komt de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent binnen veertien dagen samen om over dat beroep (en de eventuele vrijlating) te beslissen. De advocaten krijgen 24 uren om eventueel beroep aan te tekenen.

“We zullen beroep aantekenen”, zegt Piet Rotsaert, de raadsman van Peter Gyselbrecht, in een eerste reactie. “We hebben voor de raadkamer zijn vrijlating gepleit, eventueel onder voorwaarden. Maar ook daar had de raadkamer blijkbaar geen oren naar. De verlengde aanhouding is inderdaad niet fijn om te horen. Vanavond bezoek ik nog mijn cliënt. Op basis van de elementen in het dossier is het absoluut onnodig om mijn cliënt langer vast te houden. Het dossier tegen hem is zo mager, onvoorstelbaar”, reageert Piet Rotsaert.

Een schot in de rug

Eerder raakte bekend dat er een vermoeden bestaat dat de handlangers voor de moord zich in Nederland zouden schuilhouden. Uit de autopsie is verder gebleken dat Stijn Saelens met een schot in de rug werd afgemaakt. (AF-LVA-SVK)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00, ook in Krant van West-Vlaanderen

Raadkamer van Brugge verlengt aanhouding van drie hoofdverdachten van Kasteelmoord in Wingene

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier